Kucharz do wynajęcia

prywatny, mobilny kucharz do wynajęcia w Bydoszczy

tomekskorczewski.pl » Kucharz do wynajęcia


O tym, że można wynająć mieszkanie czy samochód zapewne słyszeliście. Kto natomiast wie, że można mieć prywatnego kucharza? Usługa taka nazywa się wówczas: kucharz do wynajęcia, kucharz na wynajem, na wynos lub prywatny, mobilny kucharz – szef kuchni. Nie każdy lubi i potrafi gotować. Jeżeli należysz do tych osób lub chcesz zasmakować potraw najwyższej jakości, to koniecznie zapoznaj się z ofertą.

Jest to alternatywa dla cateringu w Bydgoszczy (również dietetycznego). Potrawy nie są pakowane w pudełkach i wcześniej przygotowywane. Dania sporządzane są na miejscu i w estetyczny sposób podane. Usługa idealna jest dla osób zapracowanych, mających mało czasu poza pracą zawodową. O wszystko zatroszczy się kucharz do wynajęcia. Tobie pozostanie jedynie odprężyć się i zasmakować kulinarnej uczty. Nie musisz wychodzić z domu, restauracja przyjdzie do Ciebie.

Oferta skierowana jest głównie do mieszkańców Bydgoszczy i okolic. Jeżeli mieszkasz daleko poza Bydoszczą, zadzwoń możliwe, że uda nam się dojść do porozumienia.

Kucharz do domu w Bydgoszczy – charakterystyka usługi

kucharz do domu bydgoszcz

Wybierasz termin, kiedy ma odbyć się uroczystość, podajesz godzinę jej rozpoczęcia i zakończenia, ilość zaproszonych gości i inne istotne informacje, twoje oczekiwania. Ustalasz miejsce imprezy (np. dzielnica Fordon, ul. Fordońska xx, Bydgoszcz), może to być twój dom, biuro lub inne wynajęte na tę okazje miejsce. Wspólnie ustalacie godziny pracy kucharza, czy ma przyjechać dużo wcześniej przed imprezą, od której godziny oczekujesz jego obecności.

W dniu imprezy, parę godzin przed nią, kucharz przyjedzie do twojego domu zacząć przygotowania. Im bardziej wymagające przyjęcie, tym więcej czasu mu to zajmie. Wszystko spoczywać będzie na głowie wynajętego specjalisty, Ty o nic nie musisz się martwić. Szef zajmie się stroną kulinarną oraz serwisem gotowych potraw. Będzie kontrolował pracę swoich współpracowników np. pomocy kuchennej czy kelnera.

Po zakończeniu imprezy zostanie wszystko posprzątane. Twoja kuchnia, miejsce gotowania i przyjęcia będą doprowadzone do stanu pierwotnego.

Wynajem kucharzy – jakie będziesz mieć korzyści

korzyści z wynajmu kucharzy w swoim domu

Korzyści będziesz miał sporo, oto niektóre z nich:

  • oszczędność czasu, nie musisz wychodzić z domu, marnować energii na stanie w korkach lub długą drogę do restauracji
  • wybierasz termin, który Ci odpowiada. Restauracja nie zawsze ma wolne miejsce w dniu, w którym chciałbyś zorganizować uroczystość
  • restauracyjne dania wysokiej jakość w twoim domu
  • wszystko jest przygotowywane na świeżo, na miejscu w twojej kuchni – masz gwarancje świeżości potraw
  • widzisz jakich szef kuchni używa produktów i w jaki sposób przebiega gotowanie
  • masz możliwość porozmawiania z kucharzem, możesz podpatrzyć w jaki sposób przygotowuje twoje ulubione lub najsmaczniejsze potrawy. Kucharz w trakcie gotowania, następnie serwowania gotowych dań chętnie opowie o menu, będziesz mógł z nim cały czas rozmawiać
  • dobór menu takiego jakie sobie życzysz. Nie musisz zamawiać tego co jest w karcie dań w restauracji, możesz samemu zdecydować jak ma wyglądać twoje menu
  • nie musisz chodzić po sklepach i robić zakupy, wszystko to zrobi za Ciebie twój mobilny kucharz. Koniec z planowaniem, szukaniem po różnych sklepach produktów i dźwiganiem pełnych siatek zakupów. Oszczędzasz w ten sposób dużo czasu.
  • kucharz zajmuję się gotowaniem, Ty w tym czasie możesz rozmawiać z gośćmi i oddać się przyjemności, zrelaksować się
  • koniec z bieganiem od patelni do stołu, wszystkim tym zajmie się wynajęta obsługa. Cała logistyka przyjęcia spoczywa na wynajętym prywatnym kucharzu
  • kucharz na twojej imprezie ugotuje, a po wszystkim posprząta. Kuchnie odda w takim stanie, jakim zastał lub lepszym.

Prywatny, mobilny kucharz do wynajęcia – obsługiwane uroczystości

prywatny i mobilny szef kuchni do wynajęcia

Korzystając z prywatnego, mobilnego wynajmu możesz dobrać dowolny charakter imprezy. Szef kuchni obsłuży każdą uroczystość. Może/mogą to być:

  • wesela
  • poprawiny
  • osiemnastki
  • kolacje w domu
  • urodziny
  • imieniny
  • przyjęcia koktajlowe
  • rodzinny obiad
  • rocznicę ślubu
  • uroczystości służbowe
  • chrzciny w domu
  • wigilie firmowe
  • śniadanie
  • wieczorki w ogrodzie
  • komunia
  • rodzinna uroczystość
  • garden party
  • przyjęcia dla przyjaciół
  • wieczór panieński
  • kolacja biznesowa
  • stypy
  • i inne uroczystości

Menu

domowe menu jak w restauracji

Menu komponujesz po swojemu, możesz dobrać je takie, jak w twojej ulubionej restauracji. Samemu decydujesz z jakich potraw będzie się składać. Możesz wybierać przystawki, zupy, dania główne, dodatki do dań, desery. Jeżeli masz swoje propozycje menu, to śmiało przedstaw je kucharzowi, z kolei jeżeli nie wiesz na co się zdecydować, to wynajęta osoba zrobi to w porozumieniu z Tobą.

Produkty na twojej imprezie

produkty na imprezie kupione przez mobilnego kucharza

Zakupem produktów zajmuję się mobilny kucharz (szef kuchni). On wybiera najświeższe i najwyższej jakości produkty, z których skomponuje wyśmienite potrawy. Oczywiście wcześniej ustalacie na jakich produktach ma pracować, czy chcesz wykorzystywać składniki z wyższej półki cenowej, czy może cena nie ma dla Ciebie znaczenie.

Wynajęcie kucharza – obsługa

wynajęta obsługa w domu

Obsługą imprezy w domu zajmie się kucharz. Podaje przygotowane dania, wraz z omówieniem sposobu ich przygotowania. Nalewanie napojów leży po stronie gospodarza. Jeżeli chcesz to zmienić, poinformuj o tym w trakcie rozmowy telefonicznej.

Przy większym przyjęciu, kucharzowi mogą towarzyszyć inne osoby np. kelner, pomoc kuchenna, sommelier. Ponadto możesz skorzystać z usług: animatorki do dzieci, hostessy czy florysty.

Kuchnia – przygotowanie i sprzęt

kuchnia, sprzęt, przygotowanie i wyposażenie

Wielkość i wyposażenie twojej kuchni jest bez znaczenia. Mobilny kucharz dostosuje swoją pracę do miejsca gotowania. Istotne jest jedynie, aby w twojej kuchni był sprawny piekarnik oraz płyta grzewcza (indukcyjna lub gazowa). Jeżeli miejsce przyjęcia, imprezy jest wyjątkowo trudne dla kucharza, wówczas część prac wykona w swojej restauracji/poza twoim domem, a u Ciebie w domu dokończy menu z przygotowanych wcześniej półproduktów.

Nie martw się, że twoja kuchnia jest słabo wyposażona. W trakcie rozmowy telefonicznej kucharz wypyta Cię o sprzęt kuchenny jakim dysponujesz, a to co będzie brakowało zabierze ze sobą. Podobnie sprawa tyczy się zastawy stołowej, którą możesz używać swoją lub skorzystać z wynajmu.

Ile kosztuję wynajęcie kucharza do domu

cena wynajęcia kucharza do domu

Cena wynajmu uwzględnia pracę kucharza, zakupy, wcześniejsze planowanie i przygotowania, transport, przechowywanie surowców oraz inne czynności logistyczne. Cena nie uwzględnia napojów. Możesz je kupić u kucharza, jednakże wówczas koszt całkowity imprezy będzie zdecydowanie wyższy.

Cennik podawany jest w przeliczeniu na 1 osobę. Im większe przyjęcie, tym cena w przeliczeniu na jedną osobę będzie niższa. Istotnym kryterium decydującym o cenie będzie wybrane przez Ciebie menu oraz ilość dodatkowej obsługi. Możesz wynająć barmana, sommeliera, dodatkowych kelnerów. Cena z dodatkową obsługą „poszybuje” w górę.

Ceny zazwyczaj mieszczą się w przedziale 100 – 300 zł za osobę. Konkretną kwotę poznasz w trakcie rozmowy z kucharzem. On pomoże Ci dobrać tak ofertę, abyś był w pełni usatysfakcjonowany.

Jeżeli bardzo zależy Ci na najniższej cenie, to rozważ potrawy wykonane z tańszych składników (np. zamień polędwicę wołową na tańsze mięso wieprzowe, drób ekologiczny z wolnego wybiegu, na mięso tradycyjne). Drugim znaczącym czynnikiem wpływającym na cenę jest sposób podania potraw i ilość dodatkowej obsługi. Wybierz potrawy serwowane na półmiskach, nie wynajmuj dodatkowej pomocy kuchennej czy kelnera. Zrezygnuj z wynajmowania zastawy oraz zapytaj się, w których czynnościach mógłbyś pomóc kucharzowi. Może będzie coś, w co mógłby Cię zaangażować, co wpłynie na obniżenie ceny.

W jaki sposób się rozliczyć?
20% ceny płacisz przed wykonaniem usługi, resztę po jej zakończeniu. Zaliczka w postaci 20% jest po to, żeby kucharz miał pieniądze na zakupy i pozostałe czynności logistyczne (koszt transportu, ewentualne wynajęcie w swoim zakresie dodatkowego sprzętu).